Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Παράκληση στην Ι. Μ. Παναγίας Ρεματιανής 2012


Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τελέ- στηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Ρε- ματιανής παρουσία του Σεβασμιωτά- του Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο Παρακλητι- κός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο.


Συμμετείχαν επίσης ο ηγούμενος της Ι. Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Κονίδης, ο εφημέριος Κλαδά πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας, ο εφημέριος Ξηροκαμπίου πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Λάτσης, ο εφημέριος Βρεσθένων π. Ιωάννης Καμαρινός και οι διάκονος π. Ευστάθιος Πορφύρης.

Όχι μόνο Μεγαλοβρυσιώτες αλλά και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή έφτασαν στο όμορφο μοναστήρι μας για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στην Υπεραγία Θεοτόκο αλλά και να ακούσουν τον πατρικό λόγο του κ.κ. Ευσταθίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Παράκλησης το λόγο πήρε ο π. Γεώργιος Λάτσης, ο οποίος με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, θέλησε να καταστήσει όλους τους προσκυνητές κοινωνούς της χαράς που τον διακατείχε. Μίας χαράς που σύμφωνα με τα λεγόμενα του π. Γεωργίου, που οφείλονταν σε τρεις λόγους. «Πρώτον διότι μας αξίωσε και πάλι φέτος ο Άγιος Θεός και η Παναγία μας να ξαναβρεθούμε στο μοναστήρι της Παναγίας της Ρεματιανής να παρακολουθήσουμε την παράκληση και τα όσα μας είπε ο διάκονος αλλά και εσείς Σεβασμιώτατε. Ο δεύτερος λόγος που είμαι χαρούμενος είναι ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είσθε μαζί μας Σεβασμιώτατε το οποίο είναι μεγάλη ευλογία για εμάς. Ο τρίτος και τελευταίος λόγος, είναι ότι πριν από λίγες ημέρες τελείωσαν οι εργασίες αρμολογήσεως στις μάνδρες του μοναστηριακού συγκροτήματος και έτσι ένα όνειρο δικό μου αλλά και όλων των Μεγαλοβρυσιωτών έγινε πραγματικότητα. Είδαμε δηλαδή το μοναστήρι μας κτιριακώς αποκαταστημένο και αυτό οφείλεται στους χριστιανούς μας που βοήθησαν στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2000. Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί και να αγιάζει τη ζωή τους. Σας ευχαριστώ».

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της παράκλησης ήταν κατανυκτικό ενώ στο τέλος οι προσκυνητές, όπως συνηθίζεται στα μοναστήρια, κεράστηκαν λουκούμι και πορτοκαλάδα.

Ευχόμαστε η Παναγία να είναι προστάτης και οδηγός σε κάθε στιγμή της ζωής μας και να μας αξιώσει να βρεθούμε και του χρόνου στο μοναστήρι ώστε να ψάλουμε όλοι μαζί την παράκληση.

Δείτε τις φωτογραφίες από την παράκληση παρακάτω ή πατώντας εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου