Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Θρησκευτική Πανήγυρις στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος


Με κάθε λαμπρότητα και εκκλη- σιαστική μεγαλοπρέπεια τίμησε και φέτος, την 1η Νοεμβρίου 2012, η Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος τους προστάτες της, Αγίους Αναρ- γύρους Κοσμά και Δαμιανό, τους υιούς της Αγίας Θεοδότης.


Στενοί δεσμοί πολλών ετών συνδέουν το χωριό μας με την Ιερά Μονή, αφού ο κτήτωρ της εκκλησίας τους χωριού μας, Ζαχαρίας Μακρής (Κυρίτζης), σύμφωνα με συγίλλιο του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γαβριήλ Γ΄, ονομάζεται κηδεμόνας και υπερασπιστής, γνήσιος και καθολικός κτήτορας και διαφεντευτής της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων διότι ήταν πρωτεργάτης, μαζί με τους πατέρες της Μονής, στην ανακαίνιση αυτής μετά από μεγάλες ζημιές που υπέστη κατά τη διάρκεια του Τουρκοβενετσιάνικου πολέμου γύρω στο 1685-1687.

Σήμερα στην Ιερά Μονή εγκαταβιώνουν 7 μοναχοί υπό την καθοδήγηση του ηγουμένου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πορφυρίου Κονίδη.

Τόσο κατά τον εσπερινό όσο και ανήμερα της εορτής, αρκετοί φιλομόναχοι χριστιανοί με ευλάβεια παρακολούθησαν τις ιερές ακολουθίες και το θείο κήρυγμα, έτυχαν δε Αβραμιαίας φιλοξενίας.

Πατέρες εξάλλου της Ιεράς Μονής, ως γνωστόν, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δύο φορές το μήνα ημέρα Σάββατο τελούν τη Θεία Λειτουργία στο δικό μας μοναστήρι, στην Ιερά Μονή Παναγίας Ρεματιανής, τους οποίους και με αυτή την ευκαιρία θερμά ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου