Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πανήγυρις Ι. Ν. Γενεσίου Προδρόμου Μεγάλης Βρύσης 2014


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014, το Ιερόν Γενέσιον του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, η όμορφη και γραφική Μεγάλη Βρύση.


Το απόγευμα της παραμονής, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τους ιερείς: α) Πρωτ. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα, Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και Καστορείου και εφημέριο Κλαδά, β) Πρωτ. Γεώργιο Λάτση, Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ξηροκαμπίου, γ) π. Παναγιώτη Τσώκρη, εφημέριο Τραπεζοντής, δ) π. Ανδρέα Κόνιαρη, εφημέριο Ανωγείων και ε) π. Παναγιώτη Λάτση, εφημέριο Τσεραμιού.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος μετ' αρτοκλασίας και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, τον οποίο πλαισίωναν, ο Πρωτ. π. Χρήστος Τσαγκαρούλης, ο Πρωτ. π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας, ο Πρωτ. π. Γεώργιος Λάτσης καθώς και οι ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Κωνσταντίνος Σκάλτσας και π. Ευστάθιος Πορφύρης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία προσφέρθηκαν γλυκίσματα κάτω από τον ευσκιόφυλλο πλάτανο που βρίσκεται έξωθεν του Ιερού Ναού, ενώ όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, ανανέωσαν το προσκυνηματικό τους ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Τέλος να αναφέρουμε ότι τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, στην πλατεία του χωριού διοργανώθηκε παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και φαγητό με τη συμμετοχή αρκετών Μεγαλοβρυσιωτών και φίλων του χωριού.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου