Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πανήγυρις I. Μ. Παναγίας Ρεματιανής 2014

Με ιδιαίτερη κατάνυξη, θρησκευτική ευλάβεια και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, εόρτασε και πανηγύρισε την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή της Παναγίας Ρεματιανής, του χωριού Μεγάλη Βρύση, στον όμορφο Πάρνωνα.

Την παραμονή της εορτής, 22 Αυγούστου 2014, ετελέσθη η ακολουθία του Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και εφημέριο Κλαδά, Πρωτ. π. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα...

...τον Αρχιερατικό επίτροπο και εφημέριο Ξηροκαμπίου π. Γεώργιο Λάτση, τον Ιερομόναχο της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων π. Πρόδρομο Κατσούλη καθώς και τον εφημέριο Τσεραμιού π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο ανήμερα της εορτής.

Την επομένη, 23 Αυγούστου 2014, ετελέσθη με ξεχωριστή λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, ο Όρθρος μετ’αρτοκλασίας και η Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Μετά το πέρας των λατρευτικών συνάξεων, τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της εορτής, προσεφέρθησαν προς όλους τους προσκυνητές που ευλαβούνται και αγαπούν το μοναστήρι της Παναγίας της Ρεματιανής, λουκούμια, καφές καθώς και πορτοκαλάδες προσφορά του κ. Γεωργίου Βαζένιου, πρόεδρου της εταιρείας "ΛΑΚΩΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου