Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πανήγυρις Ι. Ν. Γενεσίου Προδρόμου Μεγάλης Βρύσης 2015

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, το Ιερόν Γενέσιον του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, η όμορφη και γραφική Μεγάλη Βρύση.

   Το απόγευμα της παραμονής, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τους ιερείς: α) Πρωτ. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα, Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και Καστορείου και εφημέριο Κλαδά, β) Πρωτ. Γεώργιο Λάτση, Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ξηροκαμπίου, γ) π. Παναγιώτη Τσώκρη, εφημέριο Τραπεζοντής και ε) π. Παναγιώτη Λάτση, εφημέριο Τσεραμιού..  
  Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος μετ' αρτοκλασίας και η Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν οι: α) αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, Ιεροκύρηκας, β) Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, γ) π. Ανάργυρος Γαλάνης εφημέριος Βασσαρά και δ) π. Παναγιώτης Λάτσης.
Τον ιερό λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Ευστάθιος Πορφύρης, εκπροσωπόντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.
   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία προσφέρθηκαν γλυκίσματα κάτω από τον ευσκιόφυλλο πλάτανο που βρίσκεται έξωθεν του Ιερού Ναού, ενώ όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, ανανέωσαν το προσκυνηματικό τους ραντεβού για την επόμενη χρονιά.   
  Τέλος να αναφέρουμε ότι τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, στην πλατεία του χωριού διοργανώθηκε παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και φαγητό με τη συμμετοχή αρκετών Μεγαλοβρυσιωτών και φίλων του χωριού.




















































Φωτογραφίες : ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΛΑΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου