Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Πανήγυρις Ι. Ν. Γενεσίου Προδρόμου Μεγάλης Βρύσης 2018


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε και εφέτος,  το Σάββατο 23 Ιουνίου και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, το γενέσιον του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, η όμορφη και γραφική Μεγάλη Βρύση.

Το απόγευμα της παραμονής ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας από τους ιερείς: α) Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και εφημέριο Κοκκινορράχης, β) Πρωτ. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα, Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και εφημέριο Κλαδά, γ) Πρωτ. Γεώργιο Λάτση, Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ξηροκαμπίου και δ) π. Παναγιώτη Τσώκρη, εφημέριο Τραπεζοντής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας. Με το πέρας του εσπερινού εψάλη τρισάγιο για όλους τους απανταχού της γης κεκοιμημένους Μεγαλοβρυσιώτες, οι φωτογραφίες πολλών εκ των οποίων βρίσκονταν σε μορφή έκθεσης στο προαύλιο του Ιερού Ναού, χάρη στην ιδέα και υλοποίηση από τους συμπατριώτες μας: κ. Σταματικής Τσούνη - Κουλούρη , κ. Μαργαρίτας Διαμαντάκου και κ. Κώστα Τσούνη.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Αρχιερατικός Όρθρος μετ' αρτοκλασίας και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου και συλλειτούργούντων των: α) Πρωτ. Γεωργίου Λάτση, Αρχιερατικού Επιτρόπου και εφημερίου Ξηροκαμπίου, β) Πρωτ. Χρήστου Τσαγκαρούλης και γ) διακόνου Παϊσίου Κολοκυθά. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Επίσης παρευρέθει και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης μαζί με συνεργάτες του. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν γλυκίσματα κάτω από τον ευσκιόφυλλο πλάτανο που βρίσκεται έξωθεν του Ιερού Ναού, ενώ όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, ανανέωσαν το προσκυνηματικό τους ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Τέλος να αναφέρουμε ότι τόσο την παραμονή όσοκαι ανήμερα της εορτής, στην πλατεία του χωριού διοργανώθηκε παραδοσιακό γλέντι με μουσική και φαγητό, στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί Μεγαλοβρυσιώτες αλλά και φίλοι του χωριού μας.

Φωτογραφίες και βίντεο : Μιχαήλ Γ. Λάτσης


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου