Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Πανήγυρις Ι. Ν. Γενεσίου Προδρόμου Μεγάλης Βρύσης 2019


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε και εφέτος, την Κυριακή 23 Ιουνίου και την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, το γενέσιον του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρό-μου και Βαπτιστού Ιωάννου, η ό-μορφη και γραφική Μεγάλη Βρύση.


Το απόγευμα της παραμονής ετελέσθη ο Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μη-τροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου με την συμμετοχή και των: α) Πρωτ. Βασιλείου Μιχαλόχρηστα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βρεσθέ-νων και εφημερίου Κλαδά, β) Πρωτ. Γεωργίου Λάτση, Αρχιερατικού Επι-τρόπου και εφημερίου Ξηροκαμπίου και γ) διακόνου π. Παϊσίου Κολοκυθά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ενώ με το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν γλυκίσματα κάτω από τον ευσκιόφυλλο πλά-τανο που βρίσκεται έξωθεν του Ιερού Ναού.

Την επομένη κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας από τους: α) Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσαγκαρούλη συνταξιούχο ιερέα, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και β) Πρωτοπρεσβύτερο και Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ξηροκαμπίου π. Γεώργιο Π. Λάτση.

Τέλος να αναφέρουμε ότι τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, στην πλατεία του χωριού διοργανώθηκε παραδοσιακό γλέντι με μουσική και φαγητό, στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί Μεγαλοβρυσιώτες αλλά και φίλοι του χωριού μας.

















































Φωτογραφίες : Μιχαήλ Γ. Λάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου