Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Πανήγυρις Ι. Ν. Γενεσίου Προδρόμου Μεγάλης Βρύσης 2020

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύ-ρισε και εφέτος, την Τρίτη 23 Ιουνίου και την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, το γενέσιον του Τι-μίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βα-πτιστού Ιωάννου, η όμορφη και γραφική Με-γάλη Βρύση.

Το απόγευμα της παραμονής ετελέσθη ο Αρ-χιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτο-κλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου με την συμμετοχή και των:
α) Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Σπάρτης και εφημερίου Κοκκινορ-ράχης, β) Πρωτ. Βασιλείου Μιχαλό-χρηστα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βρεσθένων και εφημερίου Κλαδά, γ) Πρωτ. Γεωργίου Λάτση, Αρχιερατι-κού Επιτρόπου και εφημερίου Ξηρο-καμπίου, δ) π. Παναγιώτου Λάτση, εφημερίου Τσεραμιού και ε) διακό-νου π. Γεωργίου Πούλια.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώ-τατος Μητροπολίτης μας ενώ με το πέρας του εσπερινού προσφέρθη-καν γλυκίσματα κάτω από τον ευ-σκιόφυλλο πλάτανο που βρίσκεται έξωθεν του Ιερού Ναού.

Την επομένη κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας από τους: α) Πρωτ. Γεώργιο Λάτση και β) π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποιος κήρυξε και τον θείο λόγο.

















Φωτογραφίες: Immspartis.gr (Γεώργιος Βαμβαλής)

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά !!!
    Βοήθεια μας ο Ιωάννης ο Πρόδρομος.
    Μακάρι του χρόνου να ξαναβρεθούμε στο όμορφο χωριό μας όπως παλιά...
    Καλό καλοκαίρι από τα Κύθηρα !!!
    Μ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή