Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Πανήγυρις Ι. Μ. Παναγίας Ρεματιανής 2020

Με ιδιαίτερη κατάνυξη, θρησκευτική ευλάβεια και εκκλησιαστική μεγαλο-πρέπεια, εόρτασε και πανηγύρισε την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή της Πανα-γίας Ρεματιανής, του χωριού Μεγάλη Βρύση Λακωνίας, στον όμορφο Πάρνωνα.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, ετελέσθη η ακο-λουθία του Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας από τους: α) Αρχιμ. Γρηγόριο Βαλ-τογιάννη, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος, ο ο-ποίος κήρυξε τον θείο λόγο, β) πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Μιχαλό-χρηστα, Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και εφημέριο Κλαδά, γ) πρω-τοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Λάτση, Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ξηροκαμπίου, δ) π. Παναγιώτη Λάτση, εφημέριο Τσεραμιού.

Την επομένη, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ.κ. Προδρόμου ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και με τη συμμετοχή του πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Λάτση, Αρχιερα-τικού Επιτρόπου και εφημερίου Ξηροκαμπίου και του ιεροδιακόνου και μοναχού της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος π. Νικοδήμου Καρκαμπάση.

Μετά το πέρας των λατρευτικών συνάξεων, τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της εορτής, προσεφέρθησαν προς όλους τους προσκυνητές που ευλαβούνται και αγαπούν το μοναστήρι της Παναγίας της Ρεματιανής, λουκούμια, καφές καθώς και πορτοκαλάδες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ:
Φωτογραφίες: Μαριάννα Λάτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου