Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

"Χριστόδουλος Καλέργης"

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Μίλητος" το νέο βιβλίο του συγγραφέα κ. Γιώργου Ανωμερίτη με τί-τλο: "Χριστόδουλος Κα-λέργης - ένας περιπλανό-μενος ζωγράφος εκ νήσου Μικόνου".

Ο Κυκλαδίτης συγγρα-φέας, πολιτικός και τέως υπουργός, μέσα από τις 225 σελίδες του βιβλί-ου, ερευνά τα ίχνη του αγιογραφικού έργου του ζωγράφου Χριστόδου-λου Καλέργη,  αποτυπώ-νοντάς το με πλούσιο...


...ιστορικό και φωτογραφικο υλικό  από εκκλησίες και μοναστήρια σε Λακωνία, Αρκαδία, Μεσσηνία και Κυκλάδες.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης πρόσφατα επισκέφτηκε την Μεγάλη Βρύση και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου (1692) και την Ιερά Μονή Παναγίας Ρεματιανής (1692) προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το θαυμάσιο έργο του  Χριστόδουλου Καλέργη ο οποίος έχει αγιογραφήσει τον  μεν Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου τα έτη 1699 έως 1701, τη δε  Ι. Μ. Παναγίας Ρεματιανής  το έτος 1702.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στις δύο ιστορικές εκκλησίες του χωριού μας (50 σελίδες) με ιστορικά και φωτογραφικά στοιχεία (43 φωτογραφίες - αγιογραφίες).

Τέλος να αναφέρουμε ότι η αγιογραφία που βρίσκεται στο εξώφυλλο του βιβλίου είναι από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μεγάλης Βρύσης και συγκεκριμένα από την Πρόθεση του Ιερού Βήματος και αναπαριστά την Αποκαθήλωση του Ιησού.

Καλη ανάγνωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου