Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Παναγίας Ρεματιανής 2011


Με ιδιαίτερη κατάνυξη, θρησκευτική ευλάβεια και εκκλησιαστική μεγαλο-πρέπεια, εόρτασε και πανηγύρισε την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεο-τόκου, η Ιερά Μονή της Παναγίας Ρεματιανής, του χωριού Μεγάλη Βρύση, στον όμορφο Πάρνωνα.


Την παραμονή της εορτής, 22 Αυγούστου 2011, ετελέσθη η ακολουθία του Εσπερινού από τους: α) Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και Καστορίου και εφημέριο Κλαδά, Πρωτ. π. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο, β) Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ξηροκαμπίου, Πρωτ. π. Γεώργιο Λάτση και γ) εφημέριο Τσεραμιού, π. Παναγιώτη Λάτση, ενώ στο ιερό αναλόγιον έψαλλαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος, Αρχιμ. π. Πορφύριος, μαζί με τον μοναχό της ιδίας μονής, π. Δαμιανό.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την αρτοκλασία και κατά την ώρα του δειλινού, άπας ο κλήρος αλλά και ο λαός που είχε κατακλείσει την Ιερά μας Μονή, έψαλλαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία μας Θεοτόκο.




Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, 23 Αυγούστου 2011, ετελέσθη ο Όρθρος μετ’αρτοκλασίας και η Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος, Αρχιμ. π. Πορφύριος, εκήρυξε τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας των λατρευτικών συνάξεων, τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της εορτής, προσεφέρθησαν λουκούμια και πορτοκαλάδες προς όλους τους προσκυνητές που ευλαβούνται και αγαπούν το μοναστήρι της Παναγίας της Ρεματιανής.





Αποσπάσματα από τον εσπερινό που έγινε την παραμονή της εορτής, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου