Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πανήγυρις Ι. Ν. Γενεσίου Προδρόμου Μεγάλης Βρύσης 2012


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, το Ιερόν Γενέσιον του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου, Προ- δρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, η όμορφη και γραφική Μεγάλη Βρύση μας.


Το απόγευμα της παραμονής, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τους ιερείς: α) Πρωτ. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα, Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και Καστορείου και εφημέριο Κλαδά, β) Πρωτ. Γεώργιο Λάτση, Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο Ξηροκαμπίου, γ) π. Παναγιώτη Τσώκρη, εφημέριο Τραπεζοντής και δ) π. Παναγιώτη Λάτση, εφημέριο Τσεραμιού.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, τον οποίο πλαισίωναν, εκτός από τον εφημέριο Ξηροκα- μπίου, ο Πρωτ. π. Χρήστος Τσαγκαρούλης, καθώς και οι ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Κωνσταντίνος Σκάλτσας και π. Ευσέβιος Ρασσιάς.

Στο πλούσιο και διδακτικό κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, τόνισε την αξία που έχει για τη ζωή του ανθρώπου η πάγια και διδακτική προτροπή του Προδρόμου, το: «Μετανοεῖτε, ἤγγικε γάρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν». 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία προσφέρθηκαν γλυκίσματα κάτω από τον ευσκιόφυλλο πλάτανο που βρίσκεται έξωθεν του Ιερού Ναού, ενώ όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, ανανέωσαν το προσκυνηματικό ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Εξάλλου, τόσο μετά τον εσπερινό το απόγευμα του Σαββάτου, όσο και μετά τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία του χωριού με τον μεγάλο πλάτανο και τα γάργαρα τρεχούμενα νερά, όπου παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι του χωριού μας, έγινε το καθιερωμένο πανηγύρι, στο οποίο διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι!

Φωτογραφίες και βίντεο από την πανήγυρη της εορτής, μπορείτε να δείτε παρακάτω ή πατώντας στις αντίστοιχες λέξεις!



1 σχόλιο: